Innerdörren som separerar rummen hemma

Idén till dörren uppkom då man ville ha en vägg mellan två rum samtidigt som man ville ha en passage mellan dessa. Man avgränsade rum från varandra, men hade samtidigt en möjlighet att passera mellan dem. Detta är dörrens huvudsakliga syfte, att kunna ha ett rum helt stängt åt alla fyra väderstreck, men samtidigt slippa mura in sig.

Dörrar har sedan dess många andra andrahandssyften. Ofta handlar det då om stilen på dörren. Att inreda sitt hem på sitt sätt är något som spelar in på vilka olika slags dörrar du kommer ha i ditt boende.

Det finns mängder med olika slags dörrar. Självklart har de olika dörrarna olika förmågor och kvalitéer, men samtidigt är det mest stilen som förändras. När vi pratar om innerdörrar, alltså dörrar inne i huset som angränsar mellan olika rum, så är det vanligtvis dörrar gjorda av trä som används. Det kallas då för massiva innerdörrar. Vilket slags trä man använder sig av är dock en svårare fråga. Samt om dörren målats till någon färg, exempelvis vit. Mönster på dörren är också en fråga för inredningen. Träet kan ha slipats till olika mönster som ger ett vackert intryck.

Något som kommer och går i trender är pardörrar. Dessa dörrar är ett bra tips för dem som vill öppna upp hemmet lite. Med pardörrar blir avgränsningen mellan olika rum mindre, och det blir nästan som att en vägg öppnat sig. Pardörrar är vanligtvis två dörrar bredvid varandra, där bara en av dörrarna har handtag. Dörrarna öppnas åt olika håll och stängs mot varandra. En annan typ av pardörrar är att istället för de vanliga handtagen ha skjutdörrar. Man drar helt enkelt undan två dörrar och ställer dem längs en vägg. Med skjutdörrar blir möjligheterna för en öppen planlösning ännu större, och du kommer att ha en mycket mer öppnare stil på hemmet. Dessutom tar dessa dörrar väldigt lite plats, då de inte vinklas eller behöver sväng-yta. För mindre rum, exempelvis kontor, kan en enkel skjutdörr vara praktiskt. Du behöver då inte rum för dörren inne i kontoret.

Innerdörrar är det som skiljer rummen åt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *