Emballage

Emballage till Leagacy by Angostura är världens dyraste emballage

Legacy by Angostura är utan tvekan den dyraste rom som finns. Det är inte bara en dyrbar rom utan emballaget är ett konstverk i sig. Legacy by Angostura består av sju olika sorters rom som producerades på den allra sista melassen som producerades på Trinidad. Legacy by Angostura kan därmed inte kunnas göras i fler exemplar. Endast 20 flaskor togs fram. Alla flaskorna är handblåsta, och dess emballage är också den gjort för hand. Varje emballage av Legacy by Angostura består av fem delar. En romflask i handblåst kristall, en silverkork och kristall, en halskrage också den i silver, emballage i rödfärgat kalvläder, en korthållare, också i rött kalvläder. Varje Legacy-emballage tog över 56 arbetstimmar att göra och det krävdes många mäster inom olika hantverk för att kunna göra den, bland annat kristallexperter, silversmeder och lädermakare. Arbetet gjorden av Asprey of London (Juvelerare för Prins Charles). Varje emballage med rom har ett listpris på $25 000, men samlarvärdet är troligen mycket högre. Den första flaskan som såldes gick för över $260 000.

Snabbfakta
Varje emballage av Legacy by Angostura innehåller fem delar. Handskarna får du vid sidan om vid leverans.
Flaskan Varje enskild flaska är blåst för hand handblåst samt skuren för att få till den fyrkantiga basen. Flaskan ska hanteras med medföljande bomullshandskar.

Stoppern Korken är i rent sterlingsilver och föreställer en fjäril och ett sockerrör. Fjärilen finns på alla flaskor från Angostura.

Halskragen Halskragen är också den gjord i sterling silver med Legacy ingraverat för hand.

Emballaget Legacys emballage är klätt i rödfärgat kalvläder med Legacy präglat ovanpå och insidan är klätt i vitt siden.
Korthållare Korthållare i rött kalvläder

Troligen kommer du inte kunna köpa någon av dessa dyrgripar även om du har råd. Denna typ av varor ökar i värde ju länger man sitter på dem, och sprit blir sällan för gammalt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *