städning jönköping

Städning i Jönköping är inte direkt roligt

Någonting som jag inte tycker om att göra är städning. Jag lär väl inte vara ensam att tycka illa om städning, varken i Jönköping eller någon annan stans. Städning i Jönköping där jag bor är tyvärr inte enklare än städning i någon annan stad. Man hade ju hoppats att Vättern automatiskt skulle blåsa bort lite smuts och damm. Så blev det inte. Nej men skämt åsido, städning i Jönköping är det tråkigaste jag vet.

Dock är det ett nödvändigt ont. Städning måste ske, hus och lägenheter måste bli rena. Det går helt enkelt inte bo i ett ostädat hem. Vad kan man då göra för att göra hela städprocessen lite roligare? Jag brukar ta på mig ett par hörlurar och sätta igång någon riktigt bra städmusik. Häromdagen var det Miriam Bryant som fick underhålla mig under min städning av lägenheten. För en stund så glömde jag att sysslade med städning i Jönköping och drömde mig istället iväg till första raden på en konsert med Miriam. Det var en härlig stund.

Något som jag också har upplevt gör städningen betydligt enklare är det faktum att man vet att man gör något bra. Man kommer kunna njuta av sitt arbete under en lång tid framöver. Ett städat hem är ett hem som är betydligt roligare att befinna sig i. Ett annat knep jag använt när jag ska städa är att locka sig själv med olika ”priser” och ”belöningar”. Senaste gången jag städade hade jag till exempel lovat mig själv att när jag var klar skulle jag få gå och köpa en pizza på pizzerian.

Det är några av mina tips för att göra den väldigt tråkiga sysslan städning lite roligare. Den kommer nog aldrig bli speciellt rolig, men du kan åtminstone få den att gå lite snabbare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *