Hjärtstartare

Första hjälpen, HLR och hjärtstartare börjar få mer och mer uppmärksamhet. Många har insett att det är kunskaper som kan rädda liv på människor i ens direkta omgivning. Några som verkligen har tagit till sig detta och nu arbeta för en ännu större spridning är Hjärtstartare Mälardalen.

Det är utmärkt att gå igenom en HLR-utbildning. Men precis som allting annat så glömmer man bort hur det ska göras om man inte använder det. Undersökningar har visat behovet av repetition är stort. Ny forskning utförs ständigt inom området och dessutom tillkommer det nya medarbetare som också behöver genomgå utbildningen.

Endast HLR kan sällan sätta igång hjärtat. Däremot hjälper man hjärtat att pumpa runt blodet och syresätta hjärnan tillräckligt länge för en ambulans att komma på plats. Utan någon behandling ges tumnageln att dödsrisken ökar med 10% för varje minut.

Hjärtstartare Mälardalen erbjuder 3 olika kurser:

Hjärtstartare och HLR (D-HLR)

I denna kurs går man igenom kontroll av livstecken, att lägga en person i stabilt sidoläge, praktisk utbildning i hur man genomför hjärt- och lungräddning och hur en hjärtstartare ska användas.

Första Hjälpen och Hjärtlungräddning

Även här går man igenom kontroll av livstecken, stabilt sidoläge, praktisk träning av HLR. Det ingår också en introduktion till hjärtstartare, lägga förband, rygg och nackskador, brännskador, akut sjukdom (epilepsi, diabetes, astma, allergier m.m.)

Första Hjälpen och HLR-Barn

Barn är skörare och behöver deras behandling är därmed något annorlunda. Det är ungefär samma moment i denna kurs. Kontroll av livstecken på barn, HLR för barn, lägga barn i stabilt sidoläge, hantera luftvägstopp hos barn. Samt hantering av andra typer av skador (frakturer, blödningar, sjukdomsfall m.m.)

Hjärtsäker Arbetsplats

Hjärtstartare Mälardalen vill skapa en säker arbetsplats där de anställda vet hur man ska agera vid ett plötsligt hjärtstopp eller något som kräver första hjälpen. Bokar du kontinuerlig utbildning  får du en gratis hjärtstartare till din arbetsplats.

Inte nog med det utan de installerar hjärtstartaren hos er och servar den gratis, samtidigt som ni får kontinuerlig utbildning.

Hjärtstartare Mälardalen satsar helhjärtat på att hjärtstartare ska bli lika vanligt och grundläggande som brandvarnare. Både i våra hem och i samhället.

hjartstartare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *