champions_league

Champions League – Spänningen tätnar

Turneringen drar vidare och spänningen tätnar alltmer.

Förra veckans andramöten i 16-delsfinalerna slutade helt utan skrällar. De lag som vunnit första matchen i dubbelmötet gick också vidare i slutändan.

Bayer Munich – Arsenal 1-1 (3-1)

Bayer Munich tog sig relativt lätt vidare mot Arsenal genom en ganska händelsefattig match. Att ha 0-2 att gå på inför matchen blev en alldeles för tuff uppgift som Arsenal ändå skötte mycket bra. Bayer Munich kunde ligga och vänta ut Arsenal, och satsa på kontringar. Att för andra året i rad lottas mot världens bästa lag är oturligt, och det finns ingen skam i att åka ut mot dem. Bayer Munich ser otroligt starka ut och det ska bli intressant att se om något lag kan stoppa förra årets CL-mästare från att försvara sin titel.

Atletico Madrid – Milan 4-1 (5-1)

Atletico Madrid fortsätter sin fantastiska säsong med en storseger över Milan som i sig fortsätter sin bedrövliga säsong. I Italien under första mötet hade Milan chans på chans att göra mål och att vinna matchen, men Atletico Madrids otroligt vassa forward Diego Costa stötte in matchens enda mål i slutminuterna. En tung förlust som följdes upp med en brakförlust. Atletico Madrid spelade fullständigt ut Milan som inte hade speciellt mycket att säga till om. Diego Costa gjorde två mål i matchen.

Paris Saint Germain – Bayer Leverkusen 2-1 (6-1)

Efter PSG:s otroligt starka bortamatch mot Bayer Leverkusen i första mötet var detta möte i verkligheten redan över. Bayer Leverkusen var tvungna att göra fyra mål samtidigt som de skulle hålla nollan. Det hela började dock bra för tyskarna som redan efter någon minut satte 1-0, och kanske darrade det till lite hos fransmännen. Men det höll inte särskilt länge utan 1-1 kom ganska snart därpå och då lämnade det sista hoppet tyskarna för gott.

Barcelona – Manchester City 2-1 (4-1)

Barcelona hade med sig ett starkt resultat hem till Spanien efter första mötet med engelsmännen. Manchester City var tvungna att göra två mål och samtidigt hålla tätt bakåt för att få till en förlängning. På Camp Nou är det svårt. Speciellt med en särskild man vid namn Lionel Messi i form. Matchen slutade 2-1 och också i detta dubbelmöte avgjordes det i första matchen, precis som i alla de andra tre.

Nu i veckan smäller det till igen. Det är två matcher på tisdagen och två matcher på onsdagen, precis som det brukar vara.

Chelsea – Galatasaray (1-1)

Chelsea fick bara med sig ett kryss från Turkiet och även om inte det är fy skam så får man akta sig för turkarna på tisdag. Galatasaray har en tendens att vara vassa framåt men otroligt tafatta i defensiven. Detta gynnar givetvis bortamatchen, då bortamål har visat sig vara mycket viktiga tidigare år. Detta är en match Chelsea bara ska vinna, och gör de inte det kommer det klassas som ett stort nederlag. Det mest intressanta i matchen är att Didier Drogba kommer tillbaka till Stamford Bridge och han är nog sugen på att sätta dit en eller två bollar.

Real Madrid – Shalke 04 (6-1)

Med 6-0 till Real Madrid borta i Tyskland kan man bara spåna i vad resultatet kommer bli när matchen spelas på spansk mark. Eftersom dubbelmötet redan är avgjort kan Real Madrid välja att vila viktiga spelare. Förhoppningsvis tänder Shalke 04 till lite grand och ger spanjorerna ett bättre motstånd än senast.

Dortmund – Zenit Petersburg (4-2)

Med 4-2 borta har Dortmund detta möte i sin hand. Det ska inte gå att vända ett sådant underläge. Ryssarna behöver göra tre mål för att vinna, vilket inte är det lättaste med Dortmunds fantastiska hemmafans skrikandes runt omkring en. Förhoppningsvis får stjärnorna i Zenit till en riktigt bra match och sätter lite tankar i huvudet på tyskarna, vilket kan leda till spänning. Zenits anfallare, den brasilianska tjuren Hulk behöver kliva fram och stånga in några mål.

Manchester United – Olympiakos Piraeus (0-2)

Manchester United har inte haft sin bästa säsong i år. Faktum är att man måste gå tillbaka många, många år bakåt i tiden för att hitta lika dåliga siffror som de samlat ihop detta året. Detta gäller dock främst i den engelska ligan och i de inhemska cuperna. I CL har det gått relativt bra för engelsmännen. Tills mötet med Olympiakos. Det grekiska laget vinner varje år den grekiska ligan, och då är det inte konstigt om spelarna var taggade inför mötet med Manchester United. 0-2 blev slutresultatet, och nu är det ett mycket svårt läge för Manchester United om de vill klara sig vidare i CL. Två bollar måste in för att få till en förlängning. Och att hålla tätt bakåt är ett måste. Gör grekerna ett mål tvingas Manchester United till att göra fyra mål för att ta sig vidare till kvartsfinalerna.

Tisdag – höll ögonen på

Didier Drogba. Det var inte många år sedan han avgjorde Champions League finalen i Chelseas favör. Nu är han tillbaka på de stora matchernas planer, men inte i samma tröja. Med Mourinho tillbaka i Chelsea, managern som var Drogbas kompanjon i några stora år för Chelsea, blir det extra intressant med Drogbas återkomst till London.

Onsdag – höll ögonen på

Manchester United, och kanske framförallt Wayne Rooney. Med en svidande förlust mot Liverpool på hemmaplan i ligan i helgen med 0-3 måste Manchester United vända detta möte. Den nya managern David Moyes har haft en otroligt tuff tid sedan han tillträdde som manager efter sommaren, men frågan är om inte en förlust här gör hans kvarvarande i ledningen för Manchester United omöjlig. Men det är inte han som spelar matcherna, det är inte han som ska göra målen. Wayne Rooney, som nyss kritade på ett nytt kontrakt med klubben måste stiga fram. Ett hattrick hade suttit fint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *